Де і як покращити свій English level

Для українських айтішників дуже важливо вдосконалювати не лише навички спілкування солов’їною, але і постійно підіймати рівень знання англійської мови. Тому сьогодні ще раз нагадаємо про те, де і як покращити свій English level.

1) built-up your vocabulary – розширяйте свій словниковий запас. Це можна зробити за допомогою різноманітних додатків на смартфоні, flashcards, пазлів тощо. 10-15 хвилин на день під час ранкової кави – оптимально.

2) тренуйте граматику і конструкції. На даний час багато лінгвістичних онлайн-платформ пропонують українцям безкоштовний доступ до усіх своїх навчальних матеріалів і преміум-тарифів. Наведемо деякі з них – Busuu, Mondly, LingQ, Babbel, Gramaro. Можна встановити і як у вигляді застосунку на телефон, так і користуватися через браузер.

3) покращуйте навички з listening. В нагоді стане перегляд фільм в оригіналі та різноманітні лекції по типу TED Talks. Найкращий варіант перегляду TED-відео – дивитись без субтитрів, а в разі потреби переглянути скрипти англійською. Якщо ваш рівень середній, можна обрати субтитри англійською, а скрипти – рідною.

Тим, хто не має часу розбирати кожну ідіому у відео, радимо просто дивитися / слухати фоном. Навіть в такому режимі це працює, хоча і повільніше – при пасивному перегляді мовні конструкції і фрази також запам’ятовуються.

4) і найголовніше – практикуйте живе спілкування. В цьому напрямку дуже радимо звернути увагу на розмовні клуби з викладачами та носіями. Знайдіть собі бадді-студента для спілкування і мотивації, або бадді-учителя для спонтанних розмов. Знову ж таки існують спеціальні платформи на кшталт Cambly, Preply, The Speaking Club.

Як бачите – можливостей вивчити англійську безліч! Головне – бажання! А щодо мовної спеціалізації і професійної лексики – вона вже формується окремо на базі знання мови.

Поділитися:FacebookTwitter
Приєднуйся до дискусії!