Іван Тодорян про навчання та стажування

​​Презентуємо нову історія успіху в рамках циклу статей #portaone_education_success_story. Наш сьогоднішній співрозмовник – Іван Тодорян.

❓Іване, розкажи в двух словах про свій бекграунд, будь ласка.

Я навчаюся лише на 1-му курсі у Вроцлавській Академії Бізнесу, напрямок – Кібербезпека. Але ІТ почав вивчати набагато раніше, особливо цікавився мережами та Лінуксом, тому певні базові знання вже мав, що і дало можливість потрапити на стажування. Але про це – трішки згодом 🙂

Як дізнався про наш Навчальний центр і що мотивувало подати заявку на участь?

Допис про курси Linux & Network Administration спершу побачив в одному з телеграм-каналів і того ж дня знайшов його на DOU, ніби натяк, що не можна пропускати цю можливість 🙂 Переглянув відгуки і програму курсу. Теми співпадали із напрямком мого розвитку, тому курс був гарною можливістю поглибити наявні знання.

Як оцінюєш свої знання ДО програми і ПІСЛЯ.

Коли я потрапив на навчання, то по факту на курсі пройшов тільки перший модуль по Linux. Далі, зважаючи на мої певні технічні знання, мені запропонували стажування в компанії. От там вже почав вивчати як сам продукт компанії, так і заглиблюватися в інші технології, про які взагалі раніше не чув. 

Зараз працюю в якості Junior Support Engineer. Різниця в знаннях до програми та після – дуже велика. 

Що найбільше запам’яталось із періоду навчання у PortaOne Education Center ?

Практичні завдання. По-перше, вони дуже схожі на ті, які зустрічаються в реальній роботі. По-друге, це гарна можливість закріпити теорію. Інколи лише після практики приходило розуміння тих матеріалів, що вивчав раніше. Всі отримані знання стали в нагоді, завдання в роботі бувають різні, тому потрібне розуміння того, як це все працює в комплексі.

З ким із менторів працював і які враження про методи і формат навчання (стажування)?

Під час стажування працював з Андрієм Хижняком. Формат навчання мені сподобався: спершу самостійно проходиш теорію, і якщо виникають питання, задаєш їх ментору; далі практична частина, яку також самостійно виконуєш, і якщо мав труднощі із завданням, то звертався до Андрія, який направляв на шлях вирішення проблеми. А в кінці отримував фідбек про виконані завдання.

Чи маєш лайфхаки для успішного засвоєння програми?

Продовжувати займатися та головне – не здаватися. Щось може бути легше, щось – важче. Це нормально, коли деяким моментам потрібно буде приділити трішки більше часу та зусиль.

Чи порадиш своїм друзям (однокурсникам) програми нашого Навчального центру? 

Звичайно! Саме тут можна отримати багато корисних знань, які знадобляться в професійному житті!

Поділитися:FacebookTwitter