Політика конфіденційності

Education Center PortaOne (в подальшому – Навчальний центр) з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами.

В зв’язку з чим, Education Center PortaOne прагне захищати конфіденційність даних (відомостей або сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного Відвідувача.

Політика конфіденційності (в подальшому – Політика) визначає яким чином Education Center PortaOne використовує та захищає будь-яку інформацію, яку Відвідувач надає Навчальному центру. Education Center PortaOne прагне забезпечити захист приватних даних Відвідувачів. Якщо Навчальний центр просить надати певну інформацію, за якою Відвідувач може бути ідентифікований, то останній може бути впевнений, що вона (інформація) буде використовуватися тільки відповідно до цієї Політики.

Використання сервісів Сайту означає беззастережну згоду Відвідувача з цією Політикою і зазначеними в ній умовами обробки його персональної інформації. В разі незгоди з цією Політикою Відвідувач повинен утриматися від використання сервісів Сайту  

Education Center PortaOne може час від часу змінювати цю Політику, оновлюючи цю сторінку. Відвідувачу слід періодично перевіряти цю сторінку, щоб переконатися, чи задовольняє його будь-які зміни.

Нова Політика конфіденційності вступає в силу з моменту її розміщення на Сайті , якщо інше не передбачено новою редакцією Політики. Продовження використання Сайту Відвідувачем, означає прийняття змін, внесених в Політику.

Які персональні дані збираються та з якою метою

Education Center PortaOne збирає тільки ті дані, інформацію (наприклад, ім’я і прізвище Відвідувача, логін і пароль доступу, адресу електронної пошти, номер контактного телефону, дату народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Відвідувачами як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту , що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці метою їх збору та обробки.

N.B.! Зверніть увагу. Education Center PortaOne обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується не обов’язкова до надання інформація, Відвдувач буде про це повідомлений в момент збору такої інформації.

Education Center PortaOne не збирає будь-яку інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлено певні вимоги, як то інформацію про расове або етнічне походження, про політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання у скоєнні злочину або засудження до кримінального покаранню, а також дані, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості по трафіку Відвідувача не обробляються і не зберігаються.

Education Center PortaOne збирає дані про статистику відвідування сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузери Відвідувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

І. Коментарі. У випадку залишення Відвідувачами коментарів на сайті, Навчальний центр збирає дані, які зазначені у формі коментарів,  а також IP-адресу Відвідувача і рядок запиту браузера Відвідувача, з метою полегшення виявлення спаму.

Анонімізований рядок, створений з електронної адреси Відвідувача (хеш), може бути наданий службі Gravatar, щоб дізнатися, чи користується ним Відвідувач. З Політикою конфіденційності сервісу Gravatar Відвідувач має змогу ознайомитися за посиланням: https://automattic.com/privacy/.
    Після схвалення коментаря Відвідувача, його текст та фотографія профілю Відвідувача буде доступна (відображена) іншим Відвідувачам в контексті (розділі) коментаря Відвідувача.

ІІ. Медіафайли. Якщо Відвідувач завантажує зображення на Сайт, йому слід уникати завантаження зображень з вбудованими даними про місцезнаходження (EXIF GPS). Відвідувачі Сайту можуть завантажувати і отримувати будь-які дані про місцезнаходження з зображень на сайті.

ІІІ. Контактні форми/ Форми зворотнього зв’язку.

Передача Відвідувачем своїх персональних даних здійснюється за допомогою спеціальних форм, в яких при реєстрації на Сайті Відвідувач розміщує свої персональні дані. 

При заповненні контактної форми або реєстрації на Сайті, у Відвідувача запитуються персональні дані (ім’я, прізвище, номер телефону та адресу електронної пошти). Заповнення контактної форми здійснюється добровільно та за власної ініціативи.

IV. Файли cookie.

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузеру і зберігаються на пристрої Відвідувача. До таких пристроїв відносяться: комп’ютер, мобільний телефон, інший пристрій, за допомогою якого Відвідувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки Відвідувач їх не видалить, або тимчасовими (сесійними), тобто вони зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie діляться на основні (встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

N.B.! Зверніть увагу.

  1. при повторному відвідуванні Сайту , дані файлів cookie оновлюються;
  2. в більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої Відвідувача;
  3. відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Education Center PortaOne дбає про Відвідувачів Сайту і намагається зробити перебування на ньому максимально комфортним, і для цього, за допомогою файлів cookie, аналізує поведінку, переваги і інтереси Відвідувачів. Такий аналіз допомагає поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію сервісу.

Якщо Відвідувач залишив коментар на Сайті, він можете дати згоду на збереження імені, адреси електронної пошти та веб-сайту у файлах cookie. Це зроблено для зручності Відвідувача, щоб в подальшому не довелося знову заповнювати дані, коли Відвідувач залишає наступний коментар. Ці файли cookie зберігатимуться протягом одного року.

Якщо Відвідувач відвідує сторінку входу Сайту, з метою визначення, чи приймає браузер Відвідувача файли cookie, встановлюється тимчасовий файл cookie. Цей файл не містить жодних персональних даних і видаляється при закритті браузера.

Коли Відвідувач здійснює вхід в систему, здійснюється налаштування кількох файлів cookie, з метою збереження реєстраційної інформації Відвідувача і параметрів екрану. Файли cookie входу в систему зберігаються два дні, а файли cookie параметрів екрану – один рік. Якщо Відвідувач обирає “Запам’ятати мене”, його логін буде зберігатися протягом двох тижнів. Щойно Відвідувач вийде зі свого облікового запису, файли cookie входу будуть видалені.

Якщо Відвідувач редагує або публікує статтю, у його браузері буде збережений додатковий файл cookie. Він не містить жодних персональних даних, а вказує ідентифікатор публікації статті, яку Відвідувач щойно відредагував. Термін його дії закінчується через 1 день.

Управління файлами cookie.

Основні веб-браузери, які зазначені нижче, налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. З метою їх відключення, Відвідувачу необхідно скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Виклик довідки здійснюється через меню або за допомогою кнопки “F1”.

  1. Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement
  2. Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies
  3. Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru
  4. Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html
  5. Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

N.B.! Зверніть увагу.

  1. Конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  2. Слід пам’ятати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  3. Відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

У випадку необхідності отримання інформації стосовно використання файлів cookie, необхідно відправити повідомлення на електронну пошту:portaone.edu@gmail.com

Якщо Відвідувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie з веб-браузера, то при наступних відвідуваннях Сайту, Відвідувачу буде повторно запропоновано включення і використання файлів cookie.

V. Вбудований контент з інших веб-сайтів.

Статті на Сайті можуть містити вбудований контент (наприклад, відео, зображення, статті і т.д.). Вбудований контент з інших сайтів поводить себе відповідно його правил та умов. 

Вбудований контент (веб-сайти) можуть збирати дані про Відвідувача, використовувати файли cookie, впроваджувати додаткове стороннє відстеження і відслідковувати взаємодію Відвідувача з вбудованим контентом, включаючи відстеження взаємодії Відвідувача з вбудованим контентом, якщо у Відвідувача наявний обліковий запис і він здійснив вхід на даний веб-сайт.

Якщо Відвідувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб інші сайти отримували доступ до його персональних даних, Відвідувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта або профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

VI.  Аналітика

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Education Center PortaOne користується послугами, які є власністю інших компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius і інші.

Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої Відвідувача, під час роботи на Сайті.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

  1. Умови використання Google Analytics – http://www.google.com/analytics/terms/ru.html
  2. Політика конфіденційності сервісу TNS Україна викладена на сторінці https://tns-ua.com/konfidentsialnost
  3. Політика конфіденційності сервісу Gemius викладена на сторінці http://www.gemius.com.ua/politika-konfidencialnosti.html
  4. Політика в сфері конфіденційності і персональних даних Bigmir – http://info.bigmir.net/privacy_policy

VII. Social Login. Social Login збирає дані, коли Відвідувач реєструється, входить у систему або пов’язує обліковий запис із будь-яким з включених соціальних провайдерів. Він збирає такі дані: адресу електронної пошти, ім’я, ідентифікатор соціального провайдера та маркер доступу. Крім того, він може збирати зображення профілю та інші поля за допомогою функції синхронізації даних Pro Addon.

 VIIІ. Цілі та мета обробки інформації.

Персональна інформація Відвідувачів Сайту обробляється в наступних цілях:

  1. Ідентифікації Відвідувача, зареєстрованого на Сайті, для користування всіма доступними сервісами Сайту , програмами та продуктами.
  2. Надання Відвідувачу доступу до персоналізованих ресурсів Сайту .
  3. Встановлення з Відвідувачем зворотного зв’язку, включаючи направлення повідомлень, запитів, що стосуються використання Сайту, надання послуг, обробка запитів і заявок від Відвідувачів, надання інформації стосовно курсів, налагодження взаємовідносин. 
  4. Поліпшення якості роботи Сайту , зручності використання, розробка нових сервісів і послуг, для розуміння потреб Відвідувача, надання кращого сервісу.
  5. Здійснення інформаційної діяльності. Надсилання повідомлень про продукцію, спеціальні пропозиції, чи іншу інформацію, яка може бути цікавою Відвідувачу, використовуючи збережені електронні адреси.
  6. Проведення статистичних та інших досліджень на основі знеособлених даних. Встановлення зв’язку з Відвідувачем з метою проведення маркетингових досліджень.

Nextend Social Login зберігає персональні дані на сайті Education Center PortaOne, та не передає їх нікому, крім токена доступу, що використвується для аутентифікованого спілкування з соціальними провайдерами. Він використовує токен доступу наданий соціальним провайдером для комунікації з провайдерами для верифікації облікового запису та безпечного доступу до особистих даних. Nextend Social Login використовує особисті дані зібрані соціальним провайдером для створення облікового запису на Сайті при реєстрації Відвідувача.

ІХ. Безпека

Education Center PortaOne прагне забезпечити безпеку інформаційних даних Відвідувачів Сайту. З метою попередження несанкціонованого доступу чи розкриття інформації, Education Center PortaOne запровадив відповідні фізичні, електронні та адміністративні процедури захисту та збереження отриманої інформації. Персональні дані Відвідувачів зберігаються у клієнтських файлах або у комп’ютерній базі даних. Education Center PortaOne прагне слідувати всім обміркованим крокам для впевненості, що всі особисті дані, які зберігаються, захищені від неправильного використання чи втрати, від несанкціонованого доступу, їх зміни та розкриття. Деякі з прийнятих заходів включають в себе створення умов для безпечного зберігання особистих даних, наявність захищених офісів та засоби контролю доступу до комп’ютерних систем. Також, Education Center PortaOne вживає необхідні заходи для знищення чи остаточної де-ідентифікації даних, потреба в яких відпала. 

Х. Контроль особистої інформації 

Education Center PortaOne не продає, не розповсюджує та не здає в оренду персональні дані третім особам без попередньої згоди Відвідувача, крім випадків, встановлених чинним законодавством. У випадках кримінального розслідування, Education Center PortaOne буде вимушене повідомити певні особисті дані правоохоронним органам на їх відповідний запит. 

Якщо Відвідувач вважає, що будь-яка інформація, яка зберігається стосовно Відвідувача є неправильна чи неповна або якщо, Відвідувач бажає, щоб Education Center PortaOne видалив певну частину даних чи всю інформацію, Відвідувачу необхідно повідомити, якомога скоріше направивши лист на електронну пошту: portaone.edu@gmail.com

Education Center PortaOne негайно, після отримання відповідного листа Відвідувача, надасть відповідь та зробить необхідні зміни стосовно даних (виправить неправильні дані або видалить їх).