Джедайські техніки спілкування

Навіть якщо ви не фанати “Зоряних війн”, про джедаїв ви напевно чули: лицарі-миротворці, адепти світлої сторони сили. Іншими словами, джедаї – це люди, яким вдається домовитися з усіма – і бажано, без застосування світлових мечів. Погодьтеся, корисний навик!

Книга “Джедайські техніки спілкування” – якраз про те, як знаходити взаємовигідні рішення навіть в найскладніших ситуаціях – і все це, як годиться лицареві стародавнього Ордена, без конфліктів, але зате з неодмінною взаємною повагою. У книзі мало води і багато конкретики: як вибудувати партнерське спілкування, чому іноді не варто утримувати інших людей, неприпустимі прийоми комунікації, типи контролю, алгоритми конструктивного спілкування, покроковий розбір складних ситуацій і чіткі рекомендації що робити, “якщо на тебе наїжджають” (див., наприклад, главу “Техлид матом доносит обратную связь. Люди обижаются”). Плюс питання для аналізу управлінських ситуацій: вони стануть в нагоді, навіть якщо ви поки не управлінець, але маєте намір робити кар’єру (всі ми знаємо, що найцінніші уроки виносяться з помилок – власних і чужих).

Власне, цільова аудиторія книги – не тільки менеджери та управлінці, а й студенти, адже їм теж постійно доводиться відстоювати свою позицію. Загалом, читайте, застосовуйте – і на першому ж інтерв’ю скажете нам спасибі. Не забудьте зберегти пост, щоб не втратити корисну інформацію!.

Поділитися:FacebookTwitter
Приєднуйся до дискусії!